El Cercle Fruiter acull una sessió informativa per a les empreses locals amb l'objectiu d'acostar a comerços i CEEI perquè augmentin les seves capacitats innovadores en la venda i distribució dels seus productes

La regidoria de Comerç i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Borriana continua amb el seu treball d'oferir noves oportunitats de creixement per a les empreses locals, i en aquesta ocasió ho ha fet a través de la celebració d'una sessió informativa en la qual la innovació, la creativitat i la internacionalització dels seus productes han estat les claus per seguir avançant i fent augmentar les competències comercials dels participants.

En total han estat prop de 20 empreses i comerços locals les que han volgut participar i prendre bona nota dels consells, nous conceptes i idees innovadores que els ha traslladat el ponent Javier Sastre, especialista en estratègia i innovació. Amb la col·laboració dels Centres Europeus d'Empreses Innovadores i amb el Cercle Fruiter com a escenari, la regidora Inma Carda ha realitzat la presentació destacant que “realitzem aquest tipus de sessions informatives amb un doble objectiu, ja que d'una banda volem fer saber que la nostra regidoria està a la disposició de les empreses locals per ajudar-les a augmentar el seu potencial gràcies als treballs realitzats en innovació, i per una altra, augmentar la comunicació, el contacte i les sinergies entre una xarxa de comerços locals que puga generar relacions empresarials que milloren la seva activitat, ja siga en temes de màrqueting, estratègia cap a l'exterior o qüestions referents a les necessitats de personal”.

També ha volgut estar present en la sessió el director del CEEI a Castelló, Justo Vellón qui ha recordat que “el CEEI està sempre obert a col·laborar, assessorar i ajudar a les empreses que estiguen disposades a seguir creixent gràcies a la innovació, i només cal veure el lloc en el qual se celebra aquesta conferència, el Cercle Fruiter, per veure els beneficis i avantatges que pot tenir entendre un projecte empresarial com aquí s'ha fet”.

Ha estat el consultor i especialista en innovació, Javier Sastre, el ponent encarregat d'explicar que “aquesta primera reunió és una presa de contacte entre tots els comerços participants que desembocarà en dos tallers que posteriorment realitzarem i en els quals pretenem que les empreses aprenguen, en la primera sessió, a innovar en les seves estratègies d'una forma interna, i que milloren la seva capacitat externalizadora en la segona. En definitiva que s'acabe produint el procés d'hibridació i que sorgixquen les sinergies necessàries entre empreses locals perquè totes puguin sortir beneficiades”.

Sastre ha afegit a més que “es tracta de posar en pràctica els diferents conceptes d'innovació empresarial, i que es puga fer de forma conjunta entre els comerços i empreses per tal que el resultat final siga òptim i acabe repercutint, també, en el benefici de l'activitat comercial de la ciutat”.