La regidora de Promoció Econòmica i Igualtat, Inma Carda, ha mantingut una reunió amb els comerciants dels llocs del Mercat Municipal de Borriana. La trobada, mantinguda a l’Ajuntament, ha estat una primera presa de contacte d’aquesta regidoria amb els venedors.

 

La regidora de Comerç els ha transmès la visió de la Corporació i s’ha mostrat oberta a recollir tots els suggeriments que permeten millorar, dinamitzar i potenciar el negoci per a fer del Mercat Municipal de Borriana un centre de referència econòmica de la ciutat.

La regidora ha indicat als comerciants que “La cèntrica ubicació del Mercat li permetria ser la màquina que en determinades ocasions tire de la resta de vagons del comerç local”.

Entre les propostes de la Regidoria de Promoció Econòmica s’inclou: l’adequació de la climatització, la remodelació de les condícies, la millora dels sistemes de vídeo vigilància i la potenciació d’activitats gastroculturals, entre d’altres.

La Regidoria de Promoció Econòmica aposta per un Mercat obert a la ciutat, que mitjançant l’adequació de les instal·lacions, la publicitat dels seus comerços i l’ampliació de l’oferta puga contribuir a potenciar el valor d’aquest servei Municipal. Amb aquest objectiu, la regidora ha sol·licitat als comerciants la seva total implicació per aconseguir entre tots un Mercat de qualitat. “El concepte de Mercat tradicional està canviant i obtindre una millora positiva és responsabilitat compartida de l’Ajuntament i dels propis comerciants”.

En el torn de paraula dels comerciants, la qüestió que més els ha preocupat és la climatització del local, ja que les altes temperatures registrades durant els mesos de juny i juliol especialment, han provocat que en alguns casos s’arriben a fer malbé els productes. La Regidora, s’ha compromès a modificar l’horari de funcionament de la climatització per millorar la sensació tèrmica en l’obertura de les instal·lacions, a revisar amb els tècnics la programació de la temperatura per veure de quina manera es pot aconseguir el nivell adequat per mantindre els productes peribles en el seu nivell òptim, així com a estudiar solucions per evacuar les borses d’aire calent que s’acumulen en les zones altes de l’edifici i que contribueixen a la ineficiència dels sistemes de climatització.