IVACE Internacional i les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana organitzan el programa COMENÇA A EXPORTAR

Des de l’ajuntament de Borriana volem convidar a les empreses de la ciutat a que conegueu el nou programa COMENÇA A EXPORTAR, dissenyat per l’IVACE Internacional amb la col•laboració de les Cambres de Comerç. El programa és gratuït per vosaltres, ja que està cofinançat al 50% per la Generalitat i la resta per les Cambres de Comerç amb el 50% que FEDER els aporta. Volem aconseguir, per una banda, ser més eficients i sumar entre tots més recursos i coordinar les accions i per l’altra, arribar als punts de la Comunitat on no havíem arribat fins al moment.

¿En qué consisteix el Programa COMENÇA A EXPORTAR?

En un cicle de mòduls que es poden realitzar de forma gradual amb la finalitat de donar resposta a totes les necessitats empresarials per a començar a exportar.  El programa va destinat, en el nostre cas, a les empreses de Borriana per a ajudar-los a eixir als mercats exteriors.

Contingut del programa

El programa consistirà en una primera jornada de presentació a la qual seguiran una sèrie de mòduls en els quals es tractaran diferents continguts relacionats amb la internacionalització de l'empresa. Aquest programa es totalment gratuït.

Cada mòdul podrà ser d'un matí o una vesprada (4h-6h)

• 1ª Jornada de presentació del “Instruments públics al servei de la internacionalització”. Presentació per part dels tècnics de Cambres, IVACE i ICEX.

•  Mòdul 1.- Iniciació al mercat internacional. Guiar i orientar a les empreses aportant una visió global i practica dels passos a donar en el procés d'internacionalització.

•  Mòdul 2.- Selecció de mercats exteriors. Elements de discriminació i decisió. En què basar-se per a seleccionar un mercat? Metodologia i eines senzilles a aplicar en la selecció de mercats.

• Mòdul 3.- Formes d'accedir als mercats seleccionats. Com arribar sense perdre's pel camí. Millorar i enfortir les relacions amb la xarxa internacional de distribuïdor/partners estratègics. Passos necessaris per a incrementar les vendes en un mercat.

•  Mòdul 4.- Mitjans de pagament. Com arribar sense perdre's pel camí.

•  Mòdul 5.- Documentació per a l'exportació i errors comuns. Operativa administrativa internacional. Models, fórmules (cobraments, pagaments, assegurances, contractació, etc.) i requisits mercantils. La documentació en el comerç exterior.

• Mòdul 6.- Pla de màrqueting internacional. El màrqueting al servei del seu pla d'Internacionalització. La importància de la imatge en l'exterior.

Ponents de la jornada de presentació:

Per la Cambra de Comerç de Castelló: Joaquín Andrés - Director Comercial i Responsable Internacionalització.

Per l'IVACE Internacional: Marisol Menéndez - Técnic Internacional.

Per la Direcció Provincial de Comerç en Castelló: José Luis Peralta – Diplomat Comercial de l'Estat.

Formalitza la teua inscripció per a participar gratuitament en la jornada del proper 12 de juliol al Cercle Fruiter.

Us esperem!