La regidoria d’Ocupació ha començat a elaborar una sèrie d'informes mensuals que analitzen el mercat laboral a Borriana amb l'objectiu de conéixer el perfil dels aturats i les característiques de les contractacions que es generen al municipi.

La regidora d'Ocupació de l'Ajuntament de Borriana, Inma Carda, ha anunciat la creació d'un nou observatori a la ciutat que té com a objectius l'anàlisi de la situació laboral a la ciutat. Carda ha detallat que "la informació que s’ha començat a elaborar ens permetrà dissenyar noves polítiques de formació i foment de l'ocupació, adaptant els instruments existents a les circumstàncies reals del mercat laboral."

L'anàlisi del mercat laboral que ha ficat en marxa la regidoria es realitzarà amb caràcter mensual, ja que com ha matisat Carda “es tracta de tindre la major quantitat d'informació possible en períodes curts de temps per analitzar les opcions i posibles solucions que puguem aportar a la situació laboral que pateixen una quantitat encara important de persones aturades a Borriana”.

Esta sèrie d'estudis del mercat laboral de Borriana estaran disponibles a la pàgina web (http://promocioeconomica.burriana.es) i al perfil de Facebook (http://www.facebook.com/PromoeBorriana) de l'àrea de Promoció Econòmica, i de fet ja hi apareixen les dades recollides i publicades des del passat mes de setembre del 2016.

Els estudis es complementaran amb el contacte permanent amb entitats vinculades a la inserció laboral i la contractació per a obtenir una visió més global i en profunditat de la realitat actual de l'ocupació i les seues peculiaritats a la ciutat de Borriana. Inma Carda ha puntualitzat que "malauradament, des de l'ajuntament no disposem de les competències suficients per a crear ocupació, però tampoc ens conformem en aquesta situació i, per això, hem impulsat aquest observatori del mercat laboral que ens servirà per analitzar les dades que ofereix mensualment el Servef i intentar trobar solucions dins de les nostres possibilitats."